Pergola

Terrasoverkapping & zonwering

Waarom zetten de mensen een afdak?

  • De middelen zijn er niet om direct een veranda te zetten. Het plaatsen van een dak kan ook later afgewerkt worden tot een volwaardige veranda.
  • Mensen willen meer en meer van het buitenleven genieten. U kunt echter uw mooie meubilair niet gewoon buiten laten staan.
  • Ook de horeca maakt gretig gebruik van terrasoverkappingen – Een gemakkelijke en voordelige manier om uw zaak uit te breiden of aantrekkelijker te maken

Verandacomfort® neemt de volledige realisatie van uw pergola op zich.

Wij starten met grond- en funderingswerken, voeren eventuele metselwerken uit, plaatsen de pergola en staan – indien gewenst – in voor de volledige verdere afwerking.
Wij hebben alle nodige vakmensen in huis om al deze facetten onder onze coördinatie en verantwoordelijkheid u te voeren.
Dit garandeert u een snelle bouwtijd en een feilloze voortgang van de werf.

Wanneer u een pergola wenst aan te kopen dient u steeds verschillende keuzes te maken. Deze keuzes bepalen grotendeels de hoogte van het prijskaartje.

Uit welk materiaal moet de pergola bestaan?

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om gebruik te maken van hout. Dit type pergola is namelijk niet alleen perfect te integreren in iedere tuin, bovendien beschikt ze over een natuurlijke uitstraling. U dient er alleen rekening mee te houden dat hout iets meer onderhoud nodig heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de aluminium variant. De prijs voor een houten pergola is bovendien sterk afhankelijk van de houtsoort van uw keuze. Hardhout waaronder beukenhout en eikenhout is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder in vergelijking met zachthout zoals geïmpregneerd vurenhout.

Wanneer u een moderner uitziende constructie wenst die toch kan worden aangekocht tegen een scherpere prijs, dan is het mogelijk om te kiezen voor een polycarbonaat pergola. Een belangrijk voordeel van deze kunststof gaat schuil in het feit dat ze UV-straling en infraroodstraling tegenhoudt. Hierdoor gaan de meubelen die er onder staan niet verkleuren. Bovendien kenmerkt kunststof zich door een bescheiden gewicht waardoor u minder steunpalen dient aan te kopen.

verandazonwering

Vrijstaand of niet?

Een pergola kan op twee verschillende manieren worden geplaatst. U kunt kiezen voor een vrijstaande pergola of u kunt er voor kiezen om ze aan de muur te bevestigen. Een vrijstaande constructie beschikt over vier poten en kan bijgevolg overal in de tuin worden geplaatst. Een constructie die aan de muur wordt bevestigd heeft slechts twee poten waardoor ze aan één zijde aan de muur moet vastgemaakt worden. Een vrijstaande pergola is duurder dan een die aan de muur wordt bevestigd.

Soort dakbedekking

U kunt er verder voor kiezen om de bovenkant  open te laten, maar u kunt ze ook bedekken. Dit kan door middel van een doek of glas. Op vlak van doeken zijn er verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden. De populairste zijn de waterdichte harmonicadoeken. Niet alleen bieden deze doeken een schaduwplaats, daarnaast kunnen ze uw meubelen droog houden bij een kleine regenbui. Het gebruik van glas zorgt er dan weer voor dat er veel licht in kan vallen. Het spreekt voor zich dat een pergola met een glazen dakbedekking duurder is dan één die beschikt over een doek als dakbedekking.

Bekijk onze realisaties

U kunt een overzicht van al onze vorige realisaties bekijken

Offerte aanvraag

Wilt u een prijsraming voor uw werken, neem dan via het offerte formulier contact op en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met u!

Contacteer ons

Hebt u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier

We zoeken talent voor de productie en plaatsen van onze veranda's!

Mail marc@verandacomfort.be of bel +32 (50) 23 10 20