Windschermen

Met een windscherm op het terras of op het balkon zit je lekker uit de wind en kun je ongestoord genieten van rust en privacy

Een zijdelings oprolbaar zonnescherm is ideaal voor terrassen en balkons. Zij kunnen als windscherm of als zonwering gebruikt worden.

Een windscherm bestaat uit een kast met uitrolbaar doek dat zijdelings opgespannen wordt met een trekveer (met kinderslot).

De meeste windschermen bestaan uit vaste beglaasde panelen met verschillende hoogtes. Het voordeel hiervan is dat, indien het hoog genoeg is, u niets van de wind voelt, terwijl u toch nog kan genieten van de zonnewarmte .

Soorten windscherm

Vaste glazen windscherm

Het terras is een verlengstuk van uw horecazaak. Met een mooi en kwalitatief terras kan u extra klanten ontvangen waardoor u dus extra inkomsten kan genereren. Een terras is dus niet zomaar een uitgave, maar een investering.

Stel u daarom niet tevreden met eender welk terras, maar ga voor schoonheid en kwaliteit. Voor uw zaak koos u toch ook het beste, waarom niet voor uw terras? En dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Van Hoof.

Uitschuifbaar windscherm

Met een windscherm op het terras of op het balkon zit je lekker uit de wind en kun je ongestoord genieten van rust en privacy. Een windscherm is eenvoudig te monteren en neemt door zijn compacte ontwerp maar weinig ruimte in beslag. Je rolt het scherm uit wanneer je er behoefte aan hebt en schuift het na gebruik eenvoudig weer in.

Verticaal uitschuifbaar windscherm

Een verticaal uitschuifbaar windscherm is met name geschikt voor een veranda of overkapping. Het scherm wordt tussen twee steunpilaren bevestigd en kan naar beneden worden uitgetrokken. In opgerolde toestand neemt een dergelijk windscherm nagenoeg geen ruimte in beslag waardoor je een vrije uitloop blijft houden onder de veranda. Dit type windscherm is te verkrijgen in breedtes tot 4 meter en hoogtes tot circa 2.5 meter.

Horizontaal uitschuifbaar windscherm

Een horizontaal uitschuifbaar windscherm is breed toepasbaar en eenvoudig te monteren. Het scherm wordt aan één zijde met muurbeugels vastgezet en en aan de andere zijde met een metalen paal. Deze paal kan in de grond worden vastgezet of vastgeschroefd op een solide ondergrond van steen of hout. De hoogte van dit type windscherm bedraagt 120 tot 230 cm en is in lengtes tot 4.5 meter verkrijgbaar. Door gebruik te maken van een extra hoekpaal kun je met één enkel windscherm ook een terras met een hoek afschermen. Je moet er wel rekening mee houden dat een groot scherm (vanaf 4 meter) veel wind vangt. Sommige fabrikanten adviseren dan ook om bij dergelijke schermen een maximale hoogte van 185 cm. aan te houden.

Toepassingen van een windscherm

Uitschuifbare (oprolbare) windschermen zijn flexibele oplossingen. Aangezien je het scherm naar behoefte gebruikt neemt deze alleen bepaalde periodes plaats in beslag. Dat is het voordeel ten opzichte van een tuinscherm of een ander soort afsluiting. Een windscherm is daarnaast veel minder massief en je kunt er, afhankelijk van het soort doek, ook nog doorheen kijken. Hierdoor behoud je  een ruimtelijk perspectief terwijl je toch goed uit de wind zit. Mogelijke toepassingen van een windscherm zijn:

 • Windbescherming (en privacybescherming) op een terras.
 • Windbescherming bij een zwembad of Jacuzzi.
 • Afscheiding op een balkon.
 • Gedeeltelijke afscheiding in de voortuin (zowel privacy als windbescherming).
 • Windbescherming onder een overkapping (veranda).
 • Afscherming bij een vakantiehuis / strandhuis.

 

Voordelen van een windscherm

 • Biedt goede bescherming tegen de wind en zorgt voor de nodige privacy.
 • Neemt weinig ruimte in beslag (uitschuiven wanneer nodig).
 • Eenvoudig zelf te monteren.
 • Kan nagenoeg overal geplaatst worden.
 • Doorkijk is mogelijk indien gewenst (afhankelijk van het type doek).
 • Ook geschikt voor op het balkon.

Bekijk onze realisaties

U kunt een overzicht van al onze vorige realisaties bekijken

Offerte aanvraag

Wilt u een prijsraming voor uw werken, neem dan via het offerte formulier contact op en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met u!

Contacteer ons

Hebt u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier

Menu