Pergola Middelkerke

Terrasoverkapping & zonwering

De pergola Middelkerke wordt tegen een woning geplaatst als terrasoverkapping en zonwering. Daarbij leunt ze gedeeltelijk tegen een steunmuur en gedeeltelijk op steunpalen. Echter is er ook de mogelijkheid om de overkapping helemaal op steunpalen te plaatsen. In dit geval kan je de pergola overal plaatsen waar je dat wenst.

Verandacomfort® neemt de volledige realisatie van uw pergola Middelkerke op zich.

Wij starten met grond- en funderingswerken, voeren eventuele metselwerken uit, plaatsen de pergola en staan – indien gewenst – in voor de volledige verdere afwerking.
Wij hebben alle nodige vakmensen in huis om al deze facetten onder onze coördinatie en verantwoordelijkheid u te voeren.
Dit garandeert u een snelle bouwtijd en een feilloze voortgang van de werf.

Wanneer u een pergola Middelkerke wenst aan te kopen dient u steeds verschillende keuzes te maken. Deze keuzes bepalen grotendeels de hoogte van het prijskaartje.

Uit welk materiaal moet de pergola Middelkerke bestaan?

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om gebruik te maken van hout. Dit type pergola is namelijk niet alleen perfect te integreren in iedere tuin, bovendien beschikt ze over een natuurlijke uitstraling. U dient er alleen rekening mee te houden dat hout iets meer onderhoud nodig heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de aluminium variant. De prijs voor een houten pergola is bovendien sterk afhankelijk van de houtsoort van uw keuze. Hardhout waaronder beukenhout en eikenhout is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder in vergelijking met zachthout zoals geïmpregneerd vurenhout.

Wanneer u een moderner uitziende constructie wenst die toch kan worden aangekocht tegen een scherpere prijs, dan is het mogelijk om te kiezen voor een polycarbonaat pergola. Een belangrijk voordeel van deze kunststof gaat schuil in het feit dat ze UV-straling en infraroodstraling tegenhoudt. Hierdoor gaan de meubelen die er onder staan niet verkleuren. Bovendien kenmerkt kunststof zich door een bescheiden gewicht waardoor u minder steunpalen dient aan te kopen.

verandazonwering

Vrijstaand of niet?

Een pergola kan op twee verschillende manieren worden geplaatst. U kunt kiezen voor een vrijstaande pergola of u kunt er voor kiezen om ze aan de muur te bevestigen. Een vrijstaande constructie beschikt over vier poten en kan bijgevolg overal in de tuin worden geplaatst. Een constructie die aan de muur wordt bevestigd heeft slechts twee poten waardoor ze aan één zijde aan de muur moet vastgemaakt worden. Een vrijstaande pergola is duurder dan een die aan de muur wordt bevestigd.

Soort dakbedekking

U kunt er verder voor kiezen om de bovenkant  open te laten, maar u kunt ze ook bedekken. Dit kan door middel van een dak of glas. Op vlak van doeken zijn er verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden. De populairste zijn de waterdichte harmonicadoeken. Niet alleen bieden deze doeken een schaduwplaats, daarnaast kunnen ze uw meubelen droog houden bij een kleine regenbui. Het gebruik van glas zorgt er dan weer voor dat er veel licht in kan vallen. Het spreekt voor zich dat een pergola met een glazen dakbedekking duurder is dan één die beschikt over een doek als dakbedekking.

Bekijk onze realisaties

U kunt een overzicht van al onze vorige realisaties bekijken

Offerte aanvraag

Wilt u een prijsraming voor uw werken, neem dan via het offerte formulier contact op en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met u!

Contacteer ons

Hebt u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier

We zoeken talent voor de productie en plaatsen van onze veranda's!

Mail marc@verandacomfort.be of bel +32 (50) 23 10 20